
תזונה


על פי מילון אבן שושן משמעות המילה "תזונה":
קיבל לתוכו, ניזון, ספג
1. צרך מזון, אכל
2. קיבל לתוכו, הוּזַן, התקיים. "ניזון משמועות." "ניזון מרכילות."
תזונה היא כל מה שנכנס אלינו לגוף ולא משנה באיזה אופן.
הגוף שלנו ניזון ממזון על מרכיביו.
הנפש שלנו ניזונה מכל השאר - שמיעה, מחשבה חיצונית, השפעה סביבתית.
זאת אומרת שגם אם אנחנו אוכלים מזון בריא אבל נמצאים בסביבה עם אנרגיות שגורמות לנו להרגיש רע (בעיקר עם עצמנו) לא ממש עשינו טוב לעצמנו, כי הרע הזה משפיע עלינו.
* המחלקות האונקולוגיות מלאות א/נשים מכל הסוגים - אפילו טבעוניים יש שם, אז לחשוב שתזונה טבעונית היא זו שתציל אתכםן מלחטוף סרטן או כל מחלה אוטואימונית אחרת לצורך העניין) תחשבו שנית. אין כאן המלצה של בעד או נגד. רק עובדה.
לפני שמדברים על תזונה שמותאמת לסרטן לדעתי יש מקום לבחון מה מזין אותו בכלל, אחרת לא נדע איך לעזור לעצמנו למנוע אותו.
קודם כל הכי חשוב (ולא בכדי להפחיד - אלא כי זו עובדה קיימת) זה לדעת כי לכולנו יש תאים סרטניים בגוף, לא אצל כולנו הוא מגיע למיימדים של גוש שמתרבה כאילו אין מחר או מכירת סוף השנה...
אז מה בכל זאת צריך סרטן בכדי להתקיים?
~ גנטיקה
~ תזונה
~ מצב רגשי/נפשי
אם אני יודעת ומכירה את הגנטיקה שלי אני יכולה לחקור את ההיסטוריה שלה, את הסוג של הגידול, מהיכן התפרץ ולאן, הקוד הגנטי שלו וכו'.
אם אני יודעת מה מזין אותו מבחינת אוכל, אני יודעת מה לא לאכול או להפחית כמויות למינימום.
אם אני מוודאה שהמצב הרגשי/נפשי שלי מאוזן, אני יכולה למנוע טלטלות רגשיות (וכאן זה באמת אינדיבידואלי) שיערערו את התפקוד היומיומי שלי.
פשוט לא?
כל מה שצריך זו מודעות? יכול להיות כזה פשוט?
אז זהו שכן!
מודעות - זה כל מה שצריך.
אז עכשיו בואו נדבר על אוכל - כי אני מאוד אוהבת לאכול.
אני גם אוהבת לבשל ולאפות.
אני אוהבת אוכל מתובל ומגוון
אני - שירי סיני, חייתי במשך 4 חודשים על ירקות, פירות, מרקים, אורז בסמטי, קטניות מסויימות, בלי סוכר לבן לחם לבן אורז לבן קמח לבן ביצים בשר עוף דגים ואלוהים אדירים הרשימה הזו כואבת!!! אין לי מושג איך זה קרה אבל השמן של ריק סימפסון מאוד עזר. ראו פרק בנפרד.
אני יודעת שישנן המון שיטות וכל אחת מהן מתמקדת במשהו שונה
אני יודעת שה"דיאטה" הקיצונית הזו מבחינתי לא טובה כי עובדה שהיא לא החזיקה מעמד ואחרי חודשים של סגפנות נפלתי על חצי מיכל גלידה. לבדי. אח"כ גם הייתי צריכה להרגיע את המצפון שלי כי הוא התחיל לצרוח עלי שאני רוצחת לו את הגוף... נו... לפי התאוריה שציינתי בראש העמוד זה ממש לא יעיל. נקיפות מצפון כי היה לי מאנצ' עצבני ובא לי גלידה וסיפקתי לעצמי את הצורך הזה... אז הכנתי לעצמי סלט ענקי לארוחת צהרים - עבר בשלום. במקרה אחר אחותי הכינה לי סיר ענק של מרק, טחנה אותו והכל... היה טעים חבל"ז! ואז שאלתי אותה מה היא שמה בתוכו וכשהגיעה לסעיף של אבקת מרק עוף השתנקתי. שעה וחצי הסתובבתי סביב הסיר הזה אחרי שהיא הלכה, בסוף זרקתי אותו והתמודדתי עם יסורי מצפון כי היא טרחה בשבילי ואני זרקתי כי לא הייתי מסוגלת להכניס לפה שלי משהו שהכיל אבקת מרק עוף (צילום רשימת מרכיבים של אבקת מרק עוף תוצרת חברת קנור). זה עוד כלום - במסעדות זה היה סיוט כי דרשתי לדעת את כל המרכיבים של כל דבר ורק אז בחרתי מה אני רוצה (אם לא אבד התיאבון בדרך מכל התחקירים הבטחוניים האלו). הפכתי למפלצת אובססיבית סביב נושא האוכל ברמה שזה הטריף אותי. אני סולדת מאובססיביות כמו מאש הגיהנום! לא לשם אנחנו אמורים להגיע! המהות היא לא להתעלל בנפש בזמן שאנחנו מזינים את הגוף בטוב. כי הנפש היא חלק בלתי נפרד מהגוף שלנו.
מודעות ואיזון. לאכול כמה שיותר בריא. ואני לא שולחת אף אחד להוציא סכומים מטורפים על תחליפים כי זה פשוט לא הגיוני. אני לא קניתי ירקות ופירות אורגניים למשל! לא היה לי תקציב לזה. אמת. גם תוספי תזונה לא לקחתי. תקופה מסויימת לקחתי טבליות של ויטמין C עד שבבדיקת שתן ראיתי שהוא לא נספג אז הפסקתי לקחת אותם וטחנתי בעיקר פירות הדר בכמויות. להזין את הגוף והנפש בדברים שגורמים לנו להרגיש טוב. בא/נשים שנעים לנו להמצא בחברתםן. לצחוק הרבה ולהשתדל לשמור על פרופורציות.
אם בכל זאת רציתםן לקבל התרשמות של תפריט יומי טיפוסי שליווה אותי ומה החלפתי במה - זה עבורכםן:
לחם החלפתי בלחם מקמח כוסמין או שיפון (בלי קמח לבן בכלל!) מידי פעם התפרעתי על מחמצת עם דגנים.
סוכר חום החלפתי בסוכר קנים אורגני, סילאן ומייפל טבעי אורגני
שמן קנולה החלפתי בשמן קוקוס
אורז פרסי החלפתי באורז בסמטי (פחות עמילן)
קקאו רגיל החלפתי בקקאו נא (מסתבר שזה ממזונות העל - שווה לכםן לחקור את זה)
חטיפי "בריאות" (קראתםן מה הם מכילים?!) החלפתי בשקדים/קשיו/מקדמיה/לוז/מלך
שתיה קלה החלפתי בויטמינצ'יק ואני שולטת בכמויות הסירופ (בשביל הילד - לא בשבילי!)
ביצים רגילות החלפתי בביצים אורגניות (הן לא להיט אצלנו בבית גם ככה)
חלב רגיל פשוט הפסקתי לצרוך. תקופה מסויימת קניתי את התחליפים - שימו לב ש"אלפו" מכיל סוכר!!!
מזון מעובד/תעשייתי לא נכנס אלי הביתה! מידי פעם אנחנו מתפרעים על המבורגר... לא חשבתי לרגע שמישהו שם עומד וקורץ קציצות במטבח.
תמיד יש במקרר קנקן של מים עם פרוסות תפוח, לימון, נענע ומלפפון. בקיץ זה על תקן המרענן הרשמי ובחורף זה סתם משקה הניקוי שלי. עדיין לא עברתי את מחסום מיץ עשב חיטה!
בוקר: שייק פירות שמורכב מלפחות 2 סוגי פירות, מים או מיץ תפוזים טרי (יש לי עץ בחצר), נבטי חמניה, זרעי פשתן, קקאו נא ועוד כיד הדמיון עליכםן בשילובים. בערך שעתיים אחרי כריך מלחם כוסמין, טחינה גולמית וירק או חמאה (לא ויתרתי עליה בשום שלב) ומשהו עם ירק בפנים (הכריכים שלי הם ארוחה בפני עצמה!)
צהרים: סלט ענק (כמה שיותר ירוק - תתפרעו! *מלבד פלפל ירוק כי הבנתי שהערך הגליקימי שלו גבוה יותר מהגמבה האדומה), אורז, ירק מבושל (ולעיתים היה גם בשר)
נשנושי ביניים: אגוזים שקדים ותמרים (עד 2 ביום - והמהדרין משרים אותם לפניכן במים - אני לא) חטיף אנרגיה תוצרת בית (קשיו, שקדים, פקאן ומלך טחונים, סילאן ותמרים מעוכים מגולגלים בקוקוס)
ערב: מרק או משהו אחר רק שלא יהיה כבד.
* ההמלצה היא להפסיק לאכול בסביבות השעה 18.00-19.00 (לא זוכרת את הסיבה המדוייקת)
** הערה: אני לא ממליצה על שום דבר מלבד מודעות ולחקור
*** בתצלום שלי - במהלך אישפוז (בימים הטובים שלו) מפרקת משלוח אישי של מרק תימני
ממליצה בחום:
על מנת להתאים את התפריט/תזונה הכי נכונה לכןם ואם יש לכןם התקציב, לכו לנטרופט/ית או מדריך/ה שלמדו את התחום ויוכלו להתאים עברוכןם את השילובים הכי נכונים לכןם.

